Vacature

Software Engineer Equipment (Locatie Lelystad)

Voor 40 uur per week

Werken bij AFYS3G betekent werken aan de grenzen van de hoogwaardige technologie. AFYS3G levert hoogwaardige producten voor laboratoria op biologisch en biomedisch gebied. De trend naar meer monsteropslag in deze industrieën leidt tot de behoefte aan geautomatiseerde handlingapparatuur. Onze toelevering omvat ontwerp, engineering, prototype en productie.

Ben jij een afgestudeerde Software Engineer met enkele jaren ervaring als softwareontwikkelaar? En wil je jezelf ontwikkelen in een ervaren team? Dan is deze functie wellicht iets voor jou!

Als Software Engineer Equipment kom je te werken in een multidisciplinair team en maak je onderdeel uit van het speelveld Equipment Ontwikkeling & Productie, waar klant specifieke mechatronische oplossingen vanaf specificatie tot en met een gevalideerd prototype worden ontwikkeld.

In een uitdagende werkomgeving, waarbij je veel ruimte en vrijheid krijgt om projecten tot een goed einde te brengen, vertaal je de wensen van je opdrachtgevers naar de juiste technische ontwerpen.

Daarbij neem je verantwoordelijkheid voor jouw deel van het werk. Elke dag ben je in contact met gedreven collega’s die vooruit willen. Jij wordt hun sparringpartner en probleemoplosser. Samen bereik je mooie resultaten en lever je de innovaties en kwaliteit die AFYS3G relaties wil bieden.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

• Vertalen van de wensen van onze klanten naar technische ontwerpen voor automatiseringssystemen;
• In nauwe samenwerking met collega’s een concept vertalen naar een ontwerp;
• Hierbij ontwerp en implementeer je industriële besturingsinstallaties (built to specification machines);
• Je debugt de ontworpen software, stelt in bedrijf, waarna de machines bij AFYS3G worden afgenomen;
• Mede bepalen van technische haalbaarheid en risicoanalyse;
• Tot slot ondersteun je service voor software-vraagstukken.

Wij vragen:

• Je hebt minimaal een afgeronde, HBO-opleiding richting industriële automatisering/besturingstechniek met 1-5 jaar relevante werkervaring;
• Daarnaast heb je kennis en ervaring met PLC besturingen. Affiniteit met PLC software voor machinebesturingen (van Siemens, CodeSys en Allen Bradley) is een pré;
• Tevens is kennis en ervaring met motion (robotic/servotechniek/linear motion) een pré;
• Je hebt ervaring met projectmatig werken met verschillende disciplines;
• Je bent analytisch, nauwgezet, stressbestendig en toont initiatief;
• Daarbij ben je een echte teamplayer;
• Je bent een probleemoplosser en je bent klantgericht ;
• Ten slotte voel jij je als een vis in het water in een hightech productieomgeving.

Bedrijfsprofiel:

AFYS3G is onderdeel van een Nederlands familiebedrijf dat zich richt op het internationaal verkopen van haar producten. Het hoofdkantoor van AFYS3G bevindt zich in Lelystad en de meeste activiteiten vinden plaats in Nederland, zoals de ontwikkeling van nieuwe producten en het bouwen van fijnmechanische apparatuur.

In ruim 10 jaar heeft AFYS3G zich gespecialiseerd in de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van diverse geautomatiseerde handlingapparatuur. Onze producten vinden wereldwijd toepassing in researchcentra en laboratoria die actief zijn op het gebied van humaan, veterinair en farmaceutisch onderzoek.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie binnen een innovatieve organisatie. Uiteraard bieden wij een passend salaris en zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Stuur dan je cv en sollicitatiebrief naar: AFYS3G B.V. t.a.v. Jessica Iske: jes.isk@tracamyl.com Voor vragen kun je bellen naar 0320-277073. Meer informatie over AFYS3G vind je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.